Galvenais Mac Kā izdzēst Time Machine dublējumus un momentuzņēmumus

Kā izdzēst Time Machine dublējumus un momentuzņēmumus



Laika mašīna ir paredzēta, lai jūs glābtu, ja notiek katastrofa. Pieņemsim, ka jums ir jāizdzēš sāknēšanas disks un jāpārinstalē macOS no jauna. Tādā gadījumā Time Machine dublējumkopijas ļauj saglabāt visus datus un failus tā, it kā nekas nebūtu noticis.

Kā izdzēst Time Machine dublējumus un momentuzņēmumus

Ja esat rūpīgs ar dublējumkopijām, vecie dublējuma faili var ātri sakrāties ārējā vai tīkla diskā. Ir dažas metodes, kā noņemt vecos dublējuma failus un iegūt papildu vietu. Ja jūs mēģināt izdzēst Time Machine dublējumkopijas no atkritnes, vienkārša komanda Terminal izdara šo triku!

Nākamajās sadaļās ir sniegts ātrs ceļvedis par to, kā izmantot visas Time Machine noņemšanas metodes.

Time Machine dublējumu dzēšana

Varat izdzēst vecās dublējumkopijas, izmantojot Time Machine vai Finder. Protams, abas metodes prasa savienojumu ar ārējo / ​​tīkla disku, un turpmākajos paskaidrojumos tiek pieņemts, ka esat izveidojis savienojumu.

kā ekrāna spoguli uz Chromebook datora

Dzēst Old Time Machine dublējumus, izmantojot Meklētājs

  • Uzsākt Meklētājs un izvēlieties vietu, kurā ietilpst jūsu Time Machine dublējumi.
  • Pārejiet uz Backups.backupdb mapi, lai atrastu vecos failus. Pēc noklusējuma tie tiek sakārtoti no vecākā līdz jaunākajam.
  • Atlasiet to, kuru vēlaties izdzēst, un nospiediet komanda + kursorjosla - noklikšķiniet vai izmantojiet divu pirkstu pieskārienu lai piekļūtu uznirstošajam logam ar vairākām darbībām.
  • Tagad noklikšķiniet Pārvietot uz atkritni lai izdzēstu failus.
  • Virziet kursoru virs Miskastes ikona jūsu Lai arī un pēc tam veiciet a pieskarieties diviem pirkstiem vai izmantot vadības taustiņš + klikšķis lai parādītu iespējas. Atlasiet Iztukšot atkritni lai neatgriezeniski izdzēstu vecās dublējumkopijas, lai tās vairs nebūtu pieejamas. Varat arī izvēlēties Atvērt dzēst atsevišķus failus, ja vēlaties saglabāt citus miskastē ievietotus vienumus.

Dzēšot Time Machine dublējumi lietotnē

  • Noklikšķiniet vai pieskarieties ikonai Time Machine izvēlnes joslā un pārlūkojiet dublējuma failus, lai atrastu to, kuru vēlaties izdzēst.
  • Atlasiet vienu vai visus vecos failus dublējumkopijā un izvēlnes joslā noklikšķiniet uz zobrata ikonas, lai atvērtu nolaižamo logu. Atlasiet Dzēst dublējumu no ... un viss ir pabeigts.

Termināla izmantošana Time Machine dublējumu dzēšanai

Dažiem lietotājiem var rasties problēmas, dzēšot dublējumkopijas no atkritnes. Lai novērstu šo problēmu, varat izmantot vienkāršu komandu Terminal.

  1. Sist komanda + atstarpe tastatūrā un pēc tam ierakstiet piederēt bez pēdiņām. Nospiediet ievadiet vai Atlasiet Terminal.app no meklēšanas rezultātiem, lai palaistu Termināls .
  2. Tips sudo rm -rf ~ /. Miskaste / bez pēdiņām komandrindā un nospiediet Enter lai to izpildītu.
  3. Logs liks jums ievadīt administratora paroli. Ierakstiet to un nospiediet Enter, lai apstiprinātu. Ja tas darbojas, tiks parādīta jauna rinda komandu ievadīšanai.

PIEZĪME. Ja iepriekšminētā komandrindas opcija neizdodas, ja darbība nav atļauta, jums jāpiešķir pilnīga piekļuve terminālim.

Šī komanda ir paredzēta, lai pilnībā iztukšotu atkritumu tvertni, izmantojot Root lietotāju; tāpēc tas prasa administratīvās privilēģijas.

Dzēst Time Machine dublējumus

Neaizmirstiet atiestatīt termināla opciju Pilna diska piekļuve atpakaļ uz Izslēgts, pieņemot, ka vēlaties saglabāt sākotnējos aizsardzības iestatījumus. Dodieties uz sadaļu Drošība un konfidencialitāte, lai to mainītu, kā parādīts attēlā iepriekš.

Ātrie miskastes labojumi Time Machine dublējumu dzēšanai

Parasti atsāknēšana vai restartēšana ir pietiekama, lai atgūtu kontroli pār miskasti, kur atrodas jūsu izdzēstās dublējumkopijas. Tomēr, ja šī darbība neizdodas, ir arī iespēja piespiest izdzēst failus. Atveriet atkritni un atlasiet Secure Empty Trash, un to varat izdarīt arī no Finder.

Daži lietotāji var saņemt Operāciju nevarēja pabeigt, jo vienums ir bloķēts. kļūda. Šajā gadījumā vislabāk ir pārdēvēt failus / mapes ar dīvainiem nosaukumiem, t. e. tiem, kuriem ir īpaši simboli vai rakstzīmes. Jūs varat arī pārbaudīt failus, izmantojot Iegūt informāciju opcija, lai redzētu, vai kāds ir bloķēts.

Laika mašīnas momentuzņēmumi

Momentuzņēmumi atšķiras no dublējumiem. Kad Time Machine vēlas izveidot dublējumu, bet nevar izveidot savienojumu ar norādīto ārējo disku, tas izveido momentuzņēmumus. Tie ir dublējumi, kas tiek saglabāti Mac cietajā diskā, līdz atkal pievienojat ārējo / ​​tīkla disku.

Lielākoties, šie dublējumi ir īslaicīgi un tie tiek automātiski izdzēsti, kad ir izveidots savienojums ar rezerves disku vai kad ir pagājis piešķirtais laiks. Jums arī jāzina, ka Time Machine neveidos momentuzņēmumu, ja tas samazinās cietā diska ietilpību zem 20%.

Time Machine momentuzņēmumu dzēšana

Lai kā arī būtu, daži lietotāji joprojām ziņo, ka Time Machine momentuzņēmumi aizņem tonnas gigabaitu, tāpēc jums, iespējams, būs jāatbrīvojas no tiem manuāli. Momentuzņēmumus var izdzēst, izmantojot komandas Terminal. Šeit ir norādītas darbības.

  1. Piekļūt terminālim un izpildīt tmutil listlocalsnapshots / komandu. Ievērojiet vietu pirms slīpsvītras uz priekšu. Šī komanda nodrošina to momentuzņēmumu sarakstu, kuri ir nosaukti šādi: com.apple.TimeMachine.2018-12-15-002010.local
  2. Lai atbrīvotos no konkrēta momentuzņēmuma, jums jāizmanto sudo tmutil dzēstelocalsnapshots komandu un pievienojiet konkrēto datumu. Ievadītajam rezultātam vajadzētu izskatīties apmēram šādi: tmutil deletelocalsnapshots 2018-12-15-002010.
  3. Logā tiek parādīts ziņojums Dzēst vietējo momentuzņēmumu + (datums), lai apstiprinātu veiksmīgu dzēšanu. Ir vērts pieminēt, ka jums jāatkārto darbības katram momentuzņēmumam, kuru vēlaties izdzēst.

Ekspertu padoms: Lai novērstu vietējo momentuzņēmumu rašanos, izpildiet sudo tmutil disablelocal komanda terminālā.

Kopumā Time Machine dublējumu dzēšana ir diezgan vienkārša, un jums nevajadzētu vilcināties izmantot Terminal komandas. Tomēr drošākā metode Time Machine Backups noņemšanai ir faktiskās lietotnes izmantošana . Ja kāda iemesla dēļ jums ir grūti izdzēst Time Machine dublējumkopijas, ir trešo pušu lietotnes, kas pilnveido visu procesu. Piemēram, CleanMyMac X ir bezmaksas rīks, kas noņem Time Machine momentuzņēmumus bez Terminal.

Interesanti Raksti

Redaktora Izvēle

Kā izdzēst visus ziņojumus un sarunas Facebook Messenger
Kā izdzēst visus ziņojumus un sarunas Facebook Messenger
https://www.youtube.com/watch?v=9AGAipdyPL8 Facebook ziņojumu dzēšanai nav jābūt ārkārtīgi grūti. Neatkarīgi no tā, vai dzēšat vienu pavedienu vai visu vēsturi, ir iespējas, lai jūs varētu darīt abus ar minimālu piepūli. S0me lietotāji
Kā fotografēt ar BeReal
Kā fotografēt ar BeReal
BeReal, kas tiek slavēts kā sociālo mediju nākotne, ātri ir kļuvis par vienu no populārākajām mobilajām lietotnēm. Tam ir vienkāršs interfeiss, un tas mudina lietotājus publicēt atklātus, nefiltrētus momentuzņēmumus. Tomēr, tā kā tam trūkst citu rediģēšanas funkciju
Kā pievienot vai noņemt Bluetooth uzdevumjoslas ikonu operētājsistēmā Windows 10
Kā pievienot vai noņemt Bluetooth uzdevumjoslas ikonu operētājsistēmā Windows 10
Šajā rakstā mēs pārskatīsim trīs dažādas metodes, kā pievienot vai noņemt Bluetooth ikonu no Windows 10 uzdevumjoslas, tostarp Iestatījumi un kniebiens.
Kā kopēt vērtības programmā Excel [nevis formula]
Kā kopēt vērtības programmā Excel [nevis formula]
Ja vēlaties kopēt/ielīmēt tikai šūnas vērtību, nevis formulu, tas ir salīdzinoši vienkārši izdarāms. Ja šūnā ir formatēts teksts vai nosacījumformatējums, process mainās, taču tas joprojām ir vienkāršs
Kā pievienot Google izklājlapas SharePoint
Kā pievienot Google izklājlapas SharePoint
SharePoint ir Microsoft populārā satura pārvaldības lietotne. Šī iemesla dēļ daudzi cilvēki to izmanto, lai sakārtotu savus dokumentus un citus failus tiešsaistē. Tas viss ir ērti, līdz jūs paklupat uz kopīgu problēmu. Kā
Kā pārvietot ārpus ekrāna logu atpakaļ uz ekrānu operētājsistēmā Windows 10
Kā pārvietot ārpus ekrāna logu atpakaļ uz ekrānu operētājsistēmā Windows 10
Šajā rakstā ir paskaidrots, kā ārpus ekrāna logu pārvietot atpakaļ uz ekrānu operētājsistēmā Windows 10. To ir iespējams pārvietot, izmantojot tikai tastatūru.
Kā bloķēt lietotāju TikTok
Kā bloķēt lietotāju TikTok
Lai gan TikTok ļauj padarīt kontu privātu un ierobežot piekļuvi savam saturam, lielākā daļa cilvēku to izmanto, lai palielinātu savu klātbūtni tiešsaistē. Tā ir sociālo mediju platforma numur viens, lai kļūtu slavena internetā un veicinātu iesaistīšanos